INGREDIENTE:
- 50ml suc de portocale
- 25g drojdie proapătă Secretul Bunicii
- 50g unt nesărat tăiat în bucăți
- 3 linguri (60g) miere
- 3 căni făină
- 1/4 lingurițe de sare
- 2/3 cană fulgi de cartofi piure instant sau 1/4 cană de făină de cartofi
- 1/4 cană lapte 1,5% grăsime
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Combinăm drojdia dizolvată cu restul ingredientelor.
- Amestecăm și frământăm totul împreună: manual, cu mixerul sau mașina de pâine setată pe ciclul de aluat, pentru a obține un aluat neted.
- Așezăm aluatul omogen într-un vas ușor uns cu ulei și îl acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic, după care lăsăm la odihnă aproximativ 90 de minute.
- În cazul în care am frământat de mână, vom lăsa aluatul la odihnă timp de două ore, doarece creșterea va dura mai mult.
- În timp ce aluatul crește, ungem ușor cu ulei o tavă pătrată mare sau două tigăi rotunde.
- Transferăm aluatul pe o suprafață de lucru și îl împărțim în 16 sau 24 de bucăți în formă de bile, în funcție de mărimea preferată.
- Așezăm bilele cu miere uniform în tavă cu o distanță de 2cm între ele după care le acoperim cu o folie de plastic și le lăsăm să crească alte 60 de minute.
- În timp ce bilutele cresc, preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Coacem timp de 25 de minute și așteptăm să se răcească înainte de servire.
- Opțional putem adăuga topping de miere pe suprafața biluțelor cu miere. Poftă bună!