Biluțe cu mere și mascarpone de vanilie

Ingrediente:

 

Aluat:

  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană lapte călduț
  • 2 căni făină
  • 1 lingură sare
  • 50g unt tăiat cubulețe
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 200g mascarpone amestecat cu 2 linguri extract vanilie

Umplutură:

  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 2 mere decojite, coapte si tăiate
  • 1 lingură extract de vanilie
  • ½ cană suc de mere

 

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Pentru a face umplutura, fierbem ușor toate ingredientele împreună până ce obținem un amestec moale, apoi îl lăsăm câteva minute să se răcească.
  • Cernem făina alături de sare, după care adăugăm untul și amestecăm până ce rezultatul seamănă cu pesmetul.
  • Amestecăm oul, zahărul și laptele rămas și le adăugăm în făină împreună cu amestecul de drojdie preparat inițial. Frământăm ușor pentru a obține un aluat moale.
  • Punem rezultatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu un înveliș din plastic. Lăsăm la odihnă până se dublează dimensiunea.
  • Formăm biluțe din aluatul obținut și așezăm umplutura în interiorul acestora.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Biluțele se coc până devin aurii, așadar va trebui să le întoarcem pentru a asigura o culoare uniformă. Imediat ce le-am scos din cuptor, le vom tăvăli in zahăr și suntem gata sa le servim cu mascarpone de vanilie!
bilute-de-vanilie

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne