INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni făină
- 2 linguri zahăr
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ slinguriță sare
- 1 cană apă caldă
- 2 linguri ulei vegetal
- 3 linguri zahăr pudră
Pentru cremă:
- 230 g cremă de brânză
- 1 cană de zahăr
- 2 linguri gem de căpșune sau fructe de pădure
Pentru baie:
- 8 căni apă
- Bicarbonat
PASI:
Aceasta este cea mai simpla reteta! Baton de casă delicios si pufos poti face astfel:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- In vasul unui mixer adăugăm 2 căni de făină, zahărul, amestecul de drojdie și sarea. Adăugăm apă și ulei și șe amestecăm la viteză mică, apoi 4 minute la viteză medie.
- Aăugăm făina rămasă și amestecăm bine până se formează un aluat moale, pe care îl frământăm timp de 5 minute. Când devine elastic și neted, îl acoperim și îl lăsăm la un loc cald să se ridice, 30 de minute.
- Între timp batem bine crema de brânză cu zahărul până acesta se dizolvă. Adăugăm gemul și amestecăm, apoi îl lăsăm la frigider, până la servire.
- Preîncălzim cuptorul, punem într-o cratiță cele 8 căni de apă și bicarbonatul.
- Împărțim aluatul în 8 bucăți egale, pe care le rotim până devin de 20 de cm lungime. Le tăime pe jumătate, pe toate. Așezăm cele 16 bucăți pe o foaie unsă.
- Adăugăm câte 4 în apa fierbinte și le lăsăm 10 secunde pe fiecare parte. Apoi le puem la copt 10 minute. Le servim alături de crema de căpșune.
- Urmeaza reteta de baton de casă pas cu pas si nu vei de gres!
- Poftă bună!