INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de batoane cu mac, ingredientele necesare sunt:
- 500 gr faina
- 7 gr drojdie uscata (15 gr drojdie proaspata)
- 1/4 lingurita sare
- 250 ml apa calduta
- 50 gr zahar
- 80 ml ulei
- 1 lingurita faina
- 50 ml apa
- 1 lingura mac
- 50 ml apa
- 1 lingura zahar
PAȘI
Pentru a găti batoane cu mac ca la carte, trebuie să ai în vedere următoarele:
- Drojdia proaspata se amesteca cu zaharul pentru a se lichefia.Daca avem drojdie uscata se pune intr-un bol mic cu cateva linguri de apa calduta si zaharul.Se amesteca pana se dizolva drojdia.
- Adaugam in vasul cu faina sarea pe care o amestecam bine.Adaugam uleiul,apa calduta si drojdia dizolvata si framantam pana avem un aluat bine lucrat. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Se imparte aluatul in 8 bucati egale. Intindem in forma de dreptunghi fiecare bucata de aluat.Ale mele dreptunghiuri au avut cam 23-25 cm lungime. Se ruleaza strans fiecare dreptunghi si se pune in tava cu hartie de copt.
- Lasam cornurile astefel formate la crescut. Amestecam faina cu apa calduta si ungem cornurile dupa care prasaram macul. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc(25-30 min).
- Cand scoatem cornurile din cuptor le glazuram cu siropul facut din apa si zahar sau poate fi miere cu putina apa.