Banitsa – plăcintă bulgărească

INGREDIENTE

 

  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 300 g brânză feta
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • sare
  • Pentru uns: 1 gălbenuş
  • lapte

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte călduţ cu o lingură de zahăr.
  • Se lasă la cald 10-15 minute. Se adaugă făina amestecată cu sarea, untul topit, ouăle și laptele.
  • Se frământă şi apoi se lasă să crească pentru circa 30 de minute.
  • Se întind foi de grosime medie peste care se presară brânză feta şi se formează suluri.
  • Sulurile se așază sub formă de cerc într-o tavă unsă.
  • Se ung cu gălbenuş bătut cu puţin lapte.
  • Se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-45 de minute.
banitsa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne