INGREDIENTE
Pentru o delicioasa banitsa, rețeta necesită următoarele ingrediente:
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 300 ml lapte
- 250 g unt
- 300 g brânză feta
- 1 linguriţă cu zahăr
- sare
- Pentru uns: 1 gălbenuş
- lapte
PAȘI
Pentru a găti banitsa, rețeta implică:
- Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte călduţ cu o lingură de zahăr.
- Se lasă la cald 10-15 minute. Se adaugă făina amestecată cu sarea, untul topit, ouăle și laptele.
- Se frământă şi apoi se lasă să crească pentru circa 30 de minute.
- Se întind foi de grosime medie peste care se presară brânză feta şi se formează suluri.
- Sulurile se așază sub formă de cerc într-o tavă unsă.
- Se ung cu gălbenuş bătut cu puţin lapte.
- Se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-45 de minute.