Rețetă BAIGLI (cozonăcel cu nucă)

INGREDIENTE

  • Ingrediente BAIGLI (cozonăcel cu nucă): 550-600 gr faina ( 3 cani),2 linguri de untura de porc,100 gr margarina ,1 ou intreg,1 galbenus de ou,un cub mic de drojdie(20 gr),4 linguri zahar,150-200 ml lapte,putina sare.
  • Umplutura:0,500 gr nuca macinata,zahar dupa gust,2 plicuri zahar vanilat,coaja de a o lamaie,100 ml lapte.
  • Portii: pentru cantitatile enumerate ies trei sucituri de cozonac.

PAȘI

Pentru trei sucituri de BAIGLI (cozonăcel cu nucă), se urmează pașii de mai jos:

  • Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele
  • Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut.Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem.
  • 1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).
  • Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.
baiglicozonacel cu nuca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne