Rețetă baigli cu nucă

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • 500 g nuca macinata
  • 100 ml.lapte pentru umplutura
  • 5 linguri zahar pentru umplutura
  • 5 albusuri ou
  • 3 plicuri zahar vaniliat

PAȘI

  • Pentru aluatul de baigli cu nuca, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor. Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou. Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne