INGREDIENTE
Pentru acest delicios bagel, rețeta implică utilizarea următoarelor ingrediente:
- Aluat:
- 70 de Grame zahăr granulat
- O lingură scorțișoară
- Un pachet de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 Căni de făină 000
- 2 Căni de faina alba de grâu
- 3 linguri gluten de grau
- 1 lingură cremă de tartar sau sare de lămâie
- 1 lingură zahăr brun
- 2 lingurițe sare
- 1 cană de apă
- Pentru însiropare:
- 4 căni de apă
- 2 linguri zahăr brun
- Pentru glazură:
- ¼ cană de zahăr alb
- ¼ cană de zahăr brun
- 3 lingurițe de scorțișoară
PAȘI
Dacă vrei să gătești corespunzător un bagel, rețeta implică următorii pași:
- Într-un bol mic se combină zahărul cu scorțișoara. Puneți deoparte pentru moment.
- Într-un bol mare de mixer se combină : drojdia, făina 000, făina albă de grâu, gluten de grâu, crema de tartar ( sau sarea de lămâie), zahărul brun și sarea.
- Apa se pune într-o cană gradată termorezistentă și se pune la microunde. Încălziți apa până atinge 49- 55 de grade C, apoi se adaugă compoziției uscate. Amestecați compoziția până ce făina este destul de umedă pentru a fi modelată. . Pe o suprafață ușor acoperită cu făină, cu accesoriul pentru aluat, amestecați pe viteză medie timp de 10 minute sau, cu mâna, timp de 10-15 minute. Aluatul trebuie să fie moale, fin și să își mențină singur forma când terminați de amestecat.
- Curățați făina de pe suprafața de lucru și presărați zahărul amestecat cu scorțișoară. Puneți aluatul peste suprafața presărată cu amestecul de zahăr și scorțișoară. Bateți aluatul de două –trei ori până ce amestecul se încorporează. Modelați aluatul în formă de spirală. Ungeți un bol cu unt sau margarine și mutați aluatul în acesta. Lăsați până când aluatul devine pufos (în jur de o oră, o oră și jumătate). Este posibil ca aluatul să nu se dubleze.
- Împărțiți aluatul în 8 părți de bagel. Rețeta spune apoi să modelați părțile în formă de bilă. Așezați totul pe o tavă, unsă, apoi acoperiți bucățile de aluat cu o folie unsă. Lăsați să se odinească pentru o jumătate de oră.
- În timpul în care aluatul se odihnește, preparați baia de apă în care veți însiropa gogoașa. Într-o oală adâncă aduceți apa la punctul de fierbere, la foc mic. În același timp puneți la încălzit cuptorul la 220 grade C.
- Ungeți o tavă.
- După ce aluatul s-a umflat, fiecare dintre cele 8 gogoși ar trebui să aibă în jur de 10-11 cm. Faceți o gaură cu diametrul de 5 cm în mijlocul fiecărei gogoși. Așezați gogoșile în tava unsă.
- Unul câte unul(până la maxim 4, în același timp) puneți în oala cu apa în fierbere, nu o lăsați să dea clocot. Lăsați gogoașa să se gătească 2 minute pe o parte, întoarceți și apoi mai lăsați un minut pe cealaltă partă. Puneți înapoi în tavă. Repetați cu toate cele 7 gogoși rămase.
- Amestecați zahărul brun, zahărul granulat și scorțișoara apoi presărați amestecul peste cele 8 gogoși. Pentru gătirea ca la carte a unu bagel, rețeta spune să dați la cuptorul încălzit timp de 20-25 de minute până când aluatul devine auriu.