Babka (Cozonac Polonez) cu alune de padure

INGREDIENTE

 

  • Pentru „Burete”
  • 70 grame de făină ( 000 este de preferat )
  • 1 pachet de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 120ml lapte
  • Aluat
  • 350-400 grame făină
  • 1 ou
  • 3 gălbenusuri
  • 1 praf de sare ( aprox. 2 grame )
  • 45 grame zahăr
  • Unt sau ulei vegetal pentru uns castronul
  • 112 grame unt nesărat topit
  • Umplutura
  • 30 grame unt nesărat topit
  • 50 grame zahăr
  • 20 grame scortisoară
  • 140 grame alune de pădure coapte și tocate mărunt
  • Glazură
  • 60 grame unt
  • 30 grame zahăr
  • 85 grame miere
  • 85 grame sirop alune de pădure
  • 70 grame alune de pădure coapte și tocate mărunt

PAȘI

  • „Burete”-le se prepară amastecand ingredientele într-un castron. Lăsați aluatul rezultat să stea timp de 30 de minute.
  • Loviți aluatul și apoi într-un mixer vertical, folosind cârligul pentru aluat, adăugați “buretele”, apoi adăugați: restul de făină pentru a face aluatul fin, oul, gălbenusurile, sarea și zahărul. Mutați totul într-un bol uns cu unt sau ulei vegetal. Puneți aluatul și lăsati la dospit pană se dublează. După ce s-a dublat frământați-l și mai lăsați să crească.
  • După ce s-a dublat, mai frămantati-l o dată. Rulați într-o formă triunghiulară de aproximativ 45 de centimetri și 1 cm grosime. Acoperiți cu untul topit.
  • Amestecați zahărul, scorțișoara și alunele de pădure. Presărati peste aluat.
    Rulați aluatul și puneți-l într-o tavă rotundă cu spațiu înălțat pe centru. Lăsați să crească până se dublează.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade celsius, apoi puneți la copt timp de 40 de minute. Înainte de a fi scos din cuptor lăsați-l să se răcească
  • Pregătiți glazura amestecând la cald untul, mierea, zaharul si siropul de alune. Ungeți partea de superioară cu rezultatul și presărați alunele de pădure peste.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne