INGREDIENTE
Pentru un Babka delicios, rețeta are nevoie de următoarele ingrediente:
- Pentru „Burete”
- 70 grame de făină ( 000 este de preferat )
- 1 pachet de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 120ml lapte
- Aluat
- 350-400 grame făină
- 1 ou
- 3 gălbenusuri
- 1 praf de sare ( aprox. 2 grame )
- 45 grame zahăr
- Unt sau ulei vegetal pentru uns castronul
- 112 grame unt nesărat topit
- Umplutura
- 30 grame unt nesărat topit
- 50 grame zahăr
- 20 grame scortisoară
- 140 grame alune de pădure coapte și tocate mărunt
- Glazură
- 60 grame unt
- 30 grame zahăr
- 85 grame miere
- 85 grame sirop alune de pădure
- 70 grame alune de pădure coapte și tocate mărunt
PAȘI
Dacă vrei să gătești corespunzător Babka, rețeta implică următorii pași:
- „Burete”-le se prepară amastecand ingredientele într-un castron. Lăsați aluatul rezultat să stea timp de 30 de minute.
- Loviți aluatul și apoi într-un mixer vertical, folosind cârligul pentru aluat, adăugați “buretele”, apoi adăugați: restul de făină pentru a face aluatul fin, oul, gălbenusurile, sarea și zahărul. Mutați totul într-un bol uns cu unt sau ulei vegetal. Puneți aluatul și lăsati la dospit pană se dublează. După ce s-a dublat frământați-l și mai lăsați să crească.
- După ce s-a dublat, mai frămantati-l o dată. Rulați într-o formă triunghiulară de aproximativ 45 de centimetri și 1 cm grosime. Acoperiți cu untul topit.
- Amestecați zahărul, scorțișoara și alunele de pădure. Presărati peste aluat.
Rulați aluatul și puneți-l într-o tavă rotundă cu spațiu înălțat pe centru. Lăsați să crească până se dublează. - Preîncălziți cuptorul la 200 de grade celsius, apoi puneți la copt timp de 40 de minute. Înainte de a fi scos din cuptor lăsați-l să se răcească
- Pregătiți glazura amestecând la cald untul, mierea, zaharul si siropul de alune. Ungeți partea de superioară cu rezultatul și presărați alunele de pădure peste.