INGREDIENTE
- 1 cană lapte călduț
- 12 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 350 grame făină
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr pudră
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță esență vanilie
- 50 grame unt
- Ulei pentru prăjit
- Glazură1 pachet de unt
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- ½ lingutiță esență vanilie
- 3 ½ căni zahăr pudră
- Bombonele de decor
PAȘI
Pentru această rețetă donuts, pașii de urmat sunt:
- Drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de 150 de grame de făină și se lasă pentru circa o oră la crescut.
- Adăugați gălbenușurile, zahărul și sarea și frământați până la omogenizare.
- Topiți untul, amestecați cu esența de vanilie și adăugați în aluat. Frământați și, dacă mai este nevoie, adăugați câte puțină făină până aluatul stă legat.
- Ungeți un bol cu puțin ulei și lăsați la crescut până își dublează volumul.
- Întindeți aluatul într-o foaie de circa 1-2 centimetri grosime și decupați gogoșile.
- Încingeți uleiul și prăjiți gogoșile, până se rumenesc pe ambele părți, apoi lăsați-le la scurs și răcit.
- Untul pentru glazură se topește, apoi se dă la o parte de pe foc și se adaugă cacaoa, laptele, esența de vanilie și zahărul pudră. Se amestecă bine și în această compoziție se scufundă aceste american donuts, pe care se presară apoi bombonelele pentru decor.