INGREDIENTE
- 17 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ linguriță zahăr brun
- 1 cană jumătate apă fiartă la 110 grade C
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei măsline
- 1 căni jumătate de făină
PAȘI
- Pentru a face aluat pizza, într-un bol dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Adăugați sarea și uleiul în drojdie. Apoi, adăugați făina.
- Scoateți aluatul pe o suprafață netedă, presărată cu făină, și frământați-l până nu mai este lipicios.
- Așezați aluatul într-un castron uns cu ulei, acoperiți-l și lăsați-l la dospit timp de 1 oră. Așezați aluatul pe masă și întindeți-l subțire.
- Așezați aluatul într-o tavă specială de pizza.
- Încălziți cuptorul la 220 grade C. Așezați ingredientele pe toată suprafața aluatului, după ce ați uns pizza cu sos de ulei și bulion dulce de casă.
- Lăsați pizza la copt timp de 15-20 minute.
- Scoateți pizza și presărați toppingul de brânză sau cașcaval. Mai lăsați 5 minute la copt.