INGREDIENTE:
- 250 ml apă
- 1 lingură de ulei de măsline
- 240-300 g făină
- 1 linguriță sare grosierî
- 1 lingură zahăr granulat
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură de cimbru proaspăt
- 150 g roșii cherry
- Ulei de măsline și sare suplimentar
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
- Încălzim apa și uleiul de măsline până începe să aburească. Scoatem de pe foc și lăsăm să se răcească timp de aproximativ 5 minute.
- Amestecăm o cană de făină, sarea, zahărul, drojdia și jumătate din cimbru proaspăt. Adăugăm amestecul de apă și mixăm până se formează un aluat.
- Adăugăm restul de făină și amestecăm bine până devine neted și elastic. Mai frământăm 5-7 minute, apoi îl punem într-un bol uns în prealabil cu ulei și îl lăsăm la crescut, aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Frământăm puțin aluatul pentru a îndepărta bulele de aer. Formăm aluatul pentru focaccia cu roșii într-un cerc gros, și punem într-o tigaie. Acoperim și lăsăm să crească încă 15 minute. Periem cu ulei de măsline și apăsăm roșiile în vârful aluatului, apoi presărăm cimbru și un praf de sare deaupra.
- Coacem 20-25 de minute sau până se rumenesc. Servim cald.