INGREDIENTE:
- 500 g făină albă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 25 g zahăr tos
- 30 g ceapă prăjită
- 1 lingură granule de ceapă
- 2 lingurițe de arpagic uscat
- 50 g unt topit + extra pentru uns
- 300 ml apă caldă
- 3 linguri bicarbonat de sodiu
- 1 ou bătut ușor
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță sare
PAȘI:
- Pentru covrigei, rețeta spune să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Amestecăm făina, drojdia, zahărul, ceapa, granulele și arpagicul într-un castron mare și le mixăm bine. Facem o fântână în centru, turnăm apă și amestecăm până se leagă aluatul.
- Amestecăm cu ajutorul unui mixer la viteză medie, până aluatul devine neted și elastic. Îl așezăm într-un vas uns bine cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut aproximativ 45 de minute.
- Ungem două tăvi cu unt. Împărțim aluatul în 12 bile de dimensiuni egale, aproximativ 75 g fiecare. Le întindem pe fiecare și le rulăm apoi le împletim într-un nod.
- Le plasăm pe tăvile unse și acoperim cu o folie alimentară. Le lăsăm 15 minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180C.
- Fierbem într-o cratiță mare apa cu bicarbonatul de sodiu până se dizolvă. Punem câte 2 covrigei și îi lăsăm 10 secunde, repetăm cu toți. Apoi, îi așezăm pe tăvile unse.
- Ultimul pas pentru a face covrigei, rețeta spune să amestecăm oul bătut cu boia, granule de ceapa și sare, apoi ungem covrigeii. Îi punem la cuptor pentru 12 minute.
- Poftă bună!