INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 100ml lapte călduț
- 5 linguri de zahăr alb
- 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 ouă mari
- 3 căni de făină universală
- 1 linguriță de sare
- 1/2 cană unt nesărat, tăiat în cubulețe
- 1/2 lingură unt nesărat, topit
Pentru crema de brânză:
- 50g cremă de brânză light
- 2 linguri de unt topit
- 1/4 cană zahăr granulat
- 1 linguriță de esență de vanilie
Pentru umplutura cu zmeură:
- 1 1/2 căni zmeură congelată
- 1/2 lingură amidon de porumb
Pentru topping:
- 1/4 cană de unt topit
- 4 linguri de cremă de brânză light
- 1/2 linguriță de esență de vanilie
- 3/4 cană zahăr pudră
- 3 linguri de lapte
PAȘI:
- Primul pas al rețetei de rulouri, este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Pentru aluat adăugăm în vasul unui mixer drojdia activată, ouăle, zahărul, laptele, făina și sarea și amestecăm la viteză medie timp de 5 minute.
- Treptat adăugăm unt, câte o bucată și amestecăm alte 5 minute, până când aluatul este moale.
- Ungem un castron mediu cu puțin unt topit și așezăm aluatul în castron pentru odihnă aproximativ o oră, până își dublează dimensiunea.
- Periăm suprafața aluatului de rulouri cu zmeură cu untul topit rămas și acoperim cu folie de plastic.
- După odihnă, frământăm aluatul pe o suprafață ușor făinoasă și îl întindem într-un dreptunghi cu dimenisunile de 10x15cm.
- Pentru umplutura cu cremă de brânză batem împreună crema de brânză, untul și zahărul până se omogenizează, apoi adăugăm și esența de vanilie.
- Amestecăm zmeura cu amidonul de porumb apoi întindem crema de brânză peste aluat.
- Distribuim uniform zmeura peste crema deja întinsă și rulăm aluatul strâns începând cu marginea lungă cu ajutorul unei folii de copt.
- După ce am adăugat umplutura și am oferit aluatului o formă de ruladă, fomosim un cuțit bine ascuțit și tăiem din acesta 12 felii egale.
- Pregătim o tigaie sau tavă rotundă și așezăm ruloruile unul lângă altul, după care le lăsăm la odihnă încă o oră.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem timp de 25 de minute.
- Între timp preparăm toppingul.
- Într-un castron mediu amestecăm împreună toate ingredientele pentru topping și adăugăm mai mult lapte, dacă este necesar, pentru a subția glazura.
- Turnăm acest topping peste ruloruile cu zmeură calde și putem servi imediat!
- Urmează rețeta de rulouri pas cu pas si nu poți da greș!