Rețetă croissant cu cremă de prune

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 450 g faină alba
  • 15g drodjie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150ml lapte
  • 50ml unt topit
  • 1 ou moale
  • 70g zahăr alb
  • 1 praf de sare
  • 1 gălbenuș

Pentru umplutură:

  • 400g piure de prune(prune pasate)
  • 150 ml lapte
  • 50g de zahăr alb
  • 3 gălbenușuri medii
  • 1 ou
  • 20g zahăr vanilat
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

PAȘI:

  • Pentru rețeta de croissant, dizolvăm drodja proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas încăpător amestecăm făina, drojdia și laptele, apoi adăugăm oul, untul și zahărul.
  • Amestecăm aproximativ 5 minute, apoi adăugăm treptat gălbenușul și praful de sare. Continuăm să amestecăm până ce aluatul devine neted și elastic și nu se mai lipește de pereții vasului.
  • Formăm aluatul într-o bilă și îl acoperim pentru a-l lăsa la odihnă aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
  • Pentru cremă, punem piureul de prune într-o cratiță, adăugăm laptele și zahărul vanilat și amestecăm la foc mic aproximativ 5 minute.
  • Într-un alt vas amestecăm gălbenușul, oul, bicarbonatul de sodiu și zahărul alb până obținem un amestec omogen.
  • Incorporăm cele două amestecuri cu o lingură de lemn și amestecăm din nou alte 2-3 minute.
  • Urmează sa fierbem crema de prune la foc mic cateva minute pentru a obține o textură groasă, apoi o lăsăm la rece până ajunge la temperature camerei.
  • După creștere, divizăm aluatul în 6 părți egale și le rulăm separate pe o suprafață făinoasă în formă de șnur.
  • Folosim niște forme speciale cilindrice pentru croissante și rulăm aluatul în jurul acestora în formă de spirală.
  • Așezăm croissantele în tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm la odihnă alte 30 de minute.
  • Înainte de coacere, ungem cornurile cu gălbenușul amestecat cu lapte și coacem la 180°C aproximativ 20-25 de minute.
  • Ultimul pas al rețetei de croissant, lăsăm croissantele la răcit pentru a putea introduce crema.
  • După răcire, scoatem formele cilindrice din interior și le umplem cu crema de prune folosind un accesoriu special sau o pungă tăiată la unul dintre vârfuri.
  • Rețeta pentru croissant este ușor de făcut. Poftă bună!
reteta croissant

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne