INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 250 de grame făină albă
- 125ml lapte călduț
- 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
- 1 ou mare
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de ulei vegetal
Pentru topping
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de lapte
- 30g fistic mărunțit
- 30g nuci pecan tocate
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un bol încăpător amestecăm drojdia, laptele, făina și zahărul timp de 5-10 minute până ce aluatul se omogenizează.
- Adăugăm în amestec sarea, oul și uleiul și frământăm până ce aluatul devine neted și elastic.
- Formăm aluatul într-o bilă și îl lăsăm la odihnă într-un vas curat timp de 30 de minute până ce își dublează volumul.
- Împărțim aluatul în bucăți egale și le așezăm într-o tavă specială pentru brioșe cu nuci pe care o ungem cu puțin ulei.
- Pentru topping, amestecăm într-un castron separat gălbenușul de ou și laptele și periăm suprafața fiecărei brioșe cu nuci.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Presărăm fisticul și nucile pe suprafața brioșelor și coacem timp de 20-25 de minute.