INGREDIENTE:
- 25g de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri unt de migdale
- 2 căni de făină albă
- 1/2 cană de lapte
- 6 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- 1 ou mare
Topping:
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de unt topit
- 1/3 cană migdale mărunțite
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Combinăm 1 cană de făină și drojdia într-un castron mare și amestecăm 2-3 minute.
- Separat într-o cratiță medie, adăugăm laptele, zahărul, untul și sarea.
- Amestecăm la foc mic până când untul se topește în totalitate.
- Adăugăm acest amestec peste făina si drojdia din primul catron și amestecăm până la omogenizare.
- Adăugăm apoi untul de migdale și oul și continuăm amestecarea timp de 3 minute.
- Treptat, adăugăm făina rămasă câte puțin, până când aluatul pentru tarta cu migdale devie neted și elastic.
- Ungem o tigaie cu diagonala de 22cm cu unt și așezăm aluatul în tigaie prin presare pe fundul acesteia.
- Adăugăm untul topit cu o lingură sau pensulă specială, după care presărăm uniform zahărul și migdalele.
- Acoperim tigaia și lăsăm la odihnă alte 30 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem tarta cu migdale aproximativ 20-25 de minute.