INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 1/4 cană de lapte călduț
- 4 linguri unt topit
- 1 1/2 linguri de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 1/2 căni de făină albă
Pentru topping:
- 2 linguri unt topit
- 1 lingură pudră de usturoi
- 1/4 cană parmezan proaspăt ras
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Amestecăm laptele cald, untul, zahărul și sarea într-un bol mare.
- Adăugăm la acest amestec drojdia activată și 3 căni de făină și ametsecăm până când aluatul se va îndepărta de pe laturile vasului.
- Adăugăm treptat făina suplimentară în amestec, după cum este necesar.
- Frământăm 6-8 minute sau până când aluatul de saleuri este neted și elastic.
- Așezăm într-un vas uns, acoperit cu folie de plastic și lăsăm la odihnă 1 oră.
- Preîncălzim cuptorul la 180°
- Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și, după ce îl întindem cu făcălețul, divizăm în fâșii lungi a câte 8cm fiecare, păstrând lățimea de 1-2cm.
- Ungem fiecare saleu în parte cu unt topit, apoi presărăm pudra de usturoi și parmezanul.
- Coacem timp de 15-20 de minute și servim după răcire.
- Poftă bună la saleuri!