INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 5 căni de făină
- 100g zahăr alb
- 1/2 cană lapte integral cald
- 1 ou mare
- 1 cană lapte de cocos
- 50ml unt nesărat, topit
Pentru umplutură:
- 1 cană de nucă de cocos mărunțită
- 1/2 cană de lapte condensat îndulcit
- extract sau esență de vanilie
- 2 lingurițe nucșoară proaspăt rasă
- 30ml unt nesărat, topit
Pentru topping:
- 30ml lapte de cocos
- 50g zahăr granulat
- 50g nucă de cocos mărunțită
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
- Într-un castron mare amestecăm drojdia activată, zahărul și laptele, după care adăugăm treptat oul, apoi făina, laptele de cocos și untul.
- Frământăm aluatul pentru rulouri cu nucă de cocos până când toate ingredientele sunt incorporate perfect, apoi îl lăsăm la odihnă aproximativ o oră.
- Între timp preparăm umplutura și amestecăm nuca de cocos mărunțită, laptele condensat, vanilia și nucșoara.
- Întindem aluatul pe o suprafață făinoasă, apoi folosim o pensulă pentru a distribui uniform o parte din untul topit, după care întindem umplutura cu o lingură.
- Rulăm aluatul precum o ruladă, apoi îl feliem în bucăți egale ca dimensiuni.
- Pregătim o tavă rotundă sau dreptunghiulară pe care o acoperim cu hârtie de copt.
- Folosim restul de unt topit pentru a unge rulourile cu un strat subțire pe suprafața lor.
- Lăsăm la odihnă alte 30 de minute înainte de coacere.
- Așezăm rulourile în tavă cu distanță de 1-2 cm între ele, pentru a nu se lipi în timpul coacerii.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute.
- Pentru topping, amestecăm laptele de nucă de cocos, zahărul și nuca de cocos mărunțită și turnăm peste rulouri în timp ce acestea sunt calde.
- Poftă bună la rulouri cu nuca de cocos!