INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1½ căni de făină albă
- 1 pachet drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- ½ linguriță de sare
- ½ cană de lapte
- ¼ cană de apă
- 2 linguri de unt sau margarină
- 1 ou
Pentru topping:
- ½ cană zahăr
- ½ cană alune mărunțite
- ¼ cană unt de arahide
- 2 linguri de miere
- ¼ cană unt sau margarină
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
- În bolul mixer mare, combinăm făina, drojdia, zahărul și sarea și amestecăm aproximativ 5 minute.
- Într-o cratiță încălzim laptele, apa și untul la foc mic, după care adăugăm acest amestec în bolul mixerului alături de primele ingrediente combinate.
- Amestecăm manual până ce aluatul pentru chifle cu unt de arahide se îndepărtează de pereții vasului și este suficient de neted și elastic.
- Așezăm aluatul într-un alt vas și îl acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic, apoi îl lăsăm la odihnă aproximativ 45 de minute.
- Între timp pregătim toppingul combinând toate ingredientele până la omogenizare, amestecându-le cu o lingură de lemn.
- Preîncălzim cuptorul la 170°C.
- Divizăm aluatul în 8 bucăți egale și le oferim o formă rotundă.
- Folosind o pensulă, ungem fiecare chiflă cu toppingul preparat anterior.
- Lăsăm la odihnă alte 15 de minute înainte de a băga tava la cuptor.
- Coacem chiflele cu unt de arahite timp de 20 de minute.
- Servim desertul cald sau rece, după preferințe!