INGREDIENTE:
- 350g făină
- 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 150 grame zahăr alb
- 4 pliculețe de zahăr vanilat
- esență de vanilie
- 100 ml ulei
- 50 ml apă
- 150g piure de dovleac
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
- Amestecăm toată făina alături de drojdia rezultată într-un bol încăpător.
- Folosim un bol separat pentru a amesteca zahărul, uleiul, apa, împreună cu piureul de dovleac.
- Treptat adăugăm zahărul vanilat și esența de vanilie.
- Adăugăm această compoziție peste făină și amestecăm cu grijă, pentru a nu rămâne cocoloașe.
- Folosim forme de brioșe și turnăm în fiecare câte 3 sferturi de aluat pentru ca brioșele cu dovleac să crească armonios.
- Lăsăm la odihnă aproximativ 15 minute înainte de coacere.
- Preîncălzim cuptorul la 170°C.
- Coacem timp de 20 de minute.
- Opțional putem adăuga zahăr granulat pe suprafața brioșelor cu dovleac după răcire.
- Poftă bună!