INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- ¾ cană cu apă călduță
- ½ linguriță sare
- 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 căni de făină albă
Pentru umplutură:
- 1 cană de roșii cubulețe
- 1 cană de sos de roșii
- 1 lingură de condimente italiene
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță pudră de ceapă
- ½ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper
- 50g brânză mozzarella, mărunțită
- 10 felii de salam feliat
- 1 ou, bătut
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un castron mediu, amestecăm apa, sarea și drojdia.
- Adăugăm treptat făina până se încorporează în întregime.
- Frământăm de câteva ori aluatul în castron cu mâinile, pentru a ne asigura că făina este amestecată corespunzător.
- Acoperim vasul și lăsăm aluatul pentru pizza stramboli să stea la odihnă timp de 1-2 ore până se dublează.
- Preîncălzim cuptorul la 200°C și pregătim o tavă acoperită cu folie de copt.
- Întindem aluatul într-un dreptunghi mare cu ajutorul făcălețului, aproximativ cât lungimea foii de copt.
- Într-un castron mediu, amestecăm roșiile cubulețe cu lingura de condimente italiene, usturoiul praf, pudra de ceapă, sarea și piperul.
- Urmează să întindem cana de sos de roșii peste aluat.
- Presărăm brânza deasupra sosului, apoi distribuim uniform feliile de salam pe întreaga suprafață.
- După ce am așezat toppingul, rulăm marginile aluatului spre centru cu ajutorul foliei de copt de sub aluat.
- Pentru a nu se desface la coacere, este recomandat să ungem marginile aluatului cu gălbenuș de ou înainte de rulare.
- Folosind un cuțit ascuțit, crustăm suprafața aluatului rulat aproximativ la fiecare 1-2 centimetri.
- Urmează să ungem suprafața aluatului cu oul bătut înainte de coacere.
- Lăsăm la cuptor aproximativ 10 minute la 200°C, după care reducem temperatura la 180°C pentru încă 10-15 minute până când aluatul devine auriu.
- După coacere, lăsăm pizza stromboli să se răcească cel puțin 10 minute înainte de tăiere și servire.