INGREDIENTE:
Pentru aluat
- 5 căni de făină albă
- 1½ linguriță de sare
- 1 linguriță praf de ceapă
- ¾ lingurițe pudră de usturoi
- 1 lingură ierburi italiene uscate
- 1 lingură de zahăr
- 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1½ cană de lapte călduț
- ¼ cană unt înmuiat
- 2 ouă
Pentru topping
- 2 căni de sos de roșii
- 100g șuncă tocată sau feliată
- 4 căni de brânză cheddar
- 50g cubulețe de ananas
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un castron mare combinăm făina, sarea, praful de ceapă, pudra de usturoi, ierburile, zahărul și drojdia și amestecăm până se omogenizează.
- Într-un castron separat combinăm laptele, untul și ouăle.
- Turnăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm până când totul se omogenizează și obținem un aluat pentru pizza cu ananas ușor umed.
- Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământăm manual timp de aproximativ 5-6 minute sau până când aluatul devine neted și elastic.
- Așezăm aluatul într-un alt castron ușor uns cu ulei și lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute, până ce își dublează mărimea.
- După creștere așezăm aluatul într-o tavă pătrată sau rotundă, după preferințe.
- Odată ce aluatul este bine întins pe fundul tăvii, adăugăm unfirom sosul de roșii.
- Presărăm brânza cheddar, după care adăugăm șunca și bucățile de ananas.
- Preîncălzim cuptorul la 160°C și coacem pizza cu ananas timp de 20 de minute.
- Poftă bună!