INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni de făină universală
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3/4 linguriță de sare
- 15g zahăr granulat
Pentru topping:
- 10g praf de usturoi
- piper măcinat și sare de mare, după gust
- 1/4 cană (60g) unt nesărat, topit
- 1 cană (115g) brânză mărunțită (cheddar sau mozarella)
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un castron mare combinăm drojdia activată cu făina, uleiul de măsline, sarea și zahărul și amestecăm manual cu o lingură de lemn timp de 3 minute.
- Odată ce toate ingredientele sunt amestecate, frământăm aluatul 6-7 minute cu mâna sau cu cârligul de aluat la viteză mică-medie până când aluatul pentru sticks cu brânză devine neted și elastic.
- Dacă aluatul este prea umed, adăugăm până la 1/4 cană de făină în timp ce frământăm.
- Modelăm aluatul într-o bilă și îl așezăm într-un castron mare uns cu puțin ulei, după care îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la odihnă 1 oră și 20 de minute, până își dublează volumul.
- După odihnă, împărțim aluatul în două și modelăm fiecare jumătate într-o bilă pe care o lăsăm să se odihnească în două boluri separate ușor acoperite timp de 10 minute.
- Opțional, putem îngheța una dintre bilele de aluat pentru sticks cu brânză în acest moment pentru a le utiliza ulterior.
- Preîncălzim cuptorul la 190°C.
- Rulăm fiecare bilă de aluat într-un dreptunghi de 7 × 10 cm pe o suprafață ușor presărată cu făină.
- Ungem fiecare dreptunghi de aluat cu unt și presărăm pe suprafața sa praful de usturoi, piperul măcinat și sarea de mare, după gust, după care acoperim cu brânza rasă.
- Folosind un cuțit sau un tăietor de pizza foarte ascuțit, tăiem dreptunghiurile în benzi lungi de aproximativ 1,5 cm lățime.
- Coacem timp de 13-15 minute după care le putem servi simple sau cu sosul preferat!