Rețetă lipie de casă

INGREDIENTE:

  • 3/4 cană apă călduță
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 250g făină alba
  • 15g făină pentru frământare
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • În vasul unui mixer cobinăm toate ingredientele cu excepția făinii pentru frământare.
  • Amestecăm la viteză medie timp de un minut.
  • Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru plată pentru frământare pe care o presărăm cu puțină făină înainte de a începe.
  • Frământăm manual timp de 2-3 minute și adăugăm făină din cele 15g după cum este necesar, până când aluatul se simte elastic și ușor lipicios.
  • După frământare, lăsăm aluatul la odihnă timp de 30 de minute.
  • Împărțim aluatul în 8 bucăți egale, fiecare dintre acestea ar trebui sa cântărească aproximativ 55-60g.
  • Modelăm fiecare bucată într-o bilă și le lăsăm la odihnă alte 10 minute.
  • Între timp, punem o tigaie mare pe plită și o preîncălzim la foc mediu, aprox 150°C.
  • Lucrând cu câte o bucată de aluat pe rând, le modelăm într-un cerc sau oval de aproximativ 0,8mm grosime.
  • Prăjim fiecare lipie de casă fără ulei timp de 2 sau 3 minute pe fiecare parte.
  • Transferăm fiecare lipie de casă pe un suport pentru a se răci înainte de servire.

 

close-up-bread-cooked-indian-style_23-2148294972

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne