INGREDIENTE:
- 3/4 cană apă călduță
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 250g făină alba
- 15g făină pentru frământare
- 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- În vasul unui mixer cobinăm toate ingredientele cu excepția făinii pentru frământare.
- Amestecăm la viteză medie timp de un minut.
- Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru plată pentru frământare pe care o presărăm cu puțină făină înainte de a începe.
- Frământăm manual timp de 2-3 minute și adăugăm făină din cele 15g după cum este necesar, până când aluatul se simte elastic și ușor lipicios.
- După frământare, lăsăm aluatul la odihnă timp de 30 de minute.
- Împărțim aluatul în 8 bucăți egale, fiecare dintre acestea ar trebui sa cântărească aproximativ 55-60g.
- Modelăm fiecare bucată într-o bilă și le lăsăm la odihnă alte 10 minute.
- Între timp, punem o tigaie mare pe plită și o preîncălzim la foc mediu, aprox 150°C.
- Lucrând cu câte o bucată de aluat pe rând, le modelăm într-un cerc sau oval de aproximativ 0,8mm grosime.
- Prăjim fiecare lipie de casă fără ulei timp de 2 sau 3 minute pe fiecare parte.
- Transferăm fiecare lipie de casă pe un suport pentru a se răci înainte de servire.