INGREDIENTE:
Pentru aluatul de pizza:
- 2 linguri de ulei vegetal
- 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3½ căni de făină albă
- 1 lingură de zahăr alb
- 1 linguriță de sare
Pentru topping:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de unt
- 2 căței de usturoi, tocați
- ¼ cană de vin alb
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- ¼ linguriță sare
- 1 cană de brânză mozzarella mărunțită
- 150g de creveți curățați
- 20g pătrunjel tocat
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- Mai departe, amestecăm într-un bol uleiul, amestecul de drojdie, ½ cană de făină, zahărul și sarea.
- Adăugăm treptat restul făinei și amestecăm până când aluatul este ușor lipicios și elastic. Dacă este prea lipicios, adăugăm ¼ cană de făină suplimentară.
- Frământăm aluatul de pizza cu mozzarella pe o suprafață făinoasă timp de 5-7 minute.
- Așezăm aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la odihnă aproximativ 60-90 de minute.
- Pentru topping, amestecăm uleiul și untul într-o tigaie la foc mic.
- Odată ce amestecul a deveit fierbinte, adăugăm usturoiul și amestecăm încă 1 minut.
- La sfârșit adăugăm vinul, sarea și sucul de lămâie.
- După ce am dat formă rotundă aluatului de pizza, folosim o lingură pentru a distribui uniform sosul.
- Adăugăm creveții și presărăm peste pizza mozzarella peste toată suprafața.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm pizza aproximativ 12-15 minute. Poftă bună!