INGREDIENTE:
- 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni de făină albă
- ½ cană de lapte
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 lingurițe de sare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- Amestecăm drojdia și laptele și adăugăm treptat făina, sarea și uleiul de măsline. Continuăm să amestecăm cu o lingură de lemn până ce aluatul devine omogen și dispar toate bulele.
- Așezăm aluatul de pâine ciabatta pe o suprafață plată făinoasă și îl frământăm până când dispare textura lipicioasă, aproximativ 5 minute.
- Așezăm aluatul într-un vas mare și îl acoperim cu o folie de platic, după care îl lăsăm la odihnă aproximativ 90 de minute. Aluatul ar trebui să aibă o mulțime de bule mari de aer vizibile atunci când este gata.
- Întoarcem aluatul pe o suprafață plată și îl modelăm prin frământare într-un dreptunghi de aproximativ 50×20 cm.
- Înpărțim aluatul în jumătate (astfel încât fiecare bucată să aibă aproximativ 25 x10 cm) și așezăm bucățile pe 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt, presărate cu puțină făină.
- Acoperim cele două tăvi cu prosoape curate și lăsăm din nou aluatul la odihnă alte 90 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C, stropim ușor cu apă fiecare pâine ciabatta la suprafață și le coacem timp de 20 până la 25 de minute.