INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 250g făină
- 1/2 linguriță de sare
- 2 linguri de zahăr granulat
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 ouă
- 3 gălbenușuri
- 10 linguri unt topit
Pentru umplutură:
- 6 gălbenușuri de ou
- 1/3 cană de zahăr granulat
- 1 lămâie
- 1 cană de frișcă
PASI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas separat adăugăm amestecul de drojdie, sarea, făina și zahărul și amestecăm până ce se uniformizează.
- Adăugăm ouăle treptat și gălbenușurile și amestecăm aproximativ 5 minute până când aluatul începe să se îndeparteze de vas și nu mai este lipicios.
- Urmează sa adăugăm untul treptat până ce acesta se incorporează în aluat, aproximativ 2-3 minute.
- Punem întreg rezultatul într-un bol, îl acoperim cu folie de plastic și lăsăm la odihnă aproximativ o oră.
- După odihnă, frământăm aluatul și îl divizăm în două părți egale.
- Folosim una dintre bucăți și o modelăm în formă de disc uniform, apoi procedăm la fel și cu următoarea.
- Așezăm o folie de plastic peste formele obținute și le lăsăm la odihnă încă 25 de minute.
- Pentru crema de lămâie, amestecăm gălbenușurile, zahărul, lămâia feliată mărunt cu tot cu suc și frișcă și lăsăm 20 de minute la frigider.
- După ce discurile au crescut, îl înțepăm pe cel care va sta la bază cu o furculiță pe toata suprafața lui.
- Ungem marginea ambelor cercuri de aluat cu gălbenuș de ou și presărăm zahăr pe suprafața celui de la bază.
- Așezăm crema peste primul disc uniform după care îl așezăm pe următorul deasupra.
- Punem tarta cu lamaie în tavă folosind hârtie de copt și lăsăm în cuptor 25-30 de minute la 180 ° C.
- După răcire, putem presăra zahăr pudră peste tarta de lămâie!