INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni de făină
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe zahăr alb sau brun
- 1 cană de lapte cald
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50g unt topit
Pentru umplutură:
- 50g căpșuni feliate
- 1 cană de zahăr
- ¼ cană de apă
- 50g mascarpone
PASI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Peste amestecul de drojdie adăugăm laptele, făina, sarea și zahărul și amestecăm până când aluatul devine omogen.
- Treptat adăugăm untul și frământăm aluatul aproximativ 10 minute.
- Punem aluatul într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu o folie de plastic sau prosop de bucătărie și îl lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
- Între timp, combinăm ingredientele pentru umplutură într-un bol și le amestecăm până se uniformizează.
- După ce aluatul pentru șturdel cu căpșuni a crescut, îl stropim cu ulei și îl întindem manual pe toata suprafața.
- Adăugăm umplutura uniform și începem sa rulăm aluatul de aproximativ 4 ori, după care lăsăm la odihnă alte 30 de minute.
- Înainte de coacere, folosim un cuțit pentru a face cruste pe lățimea ștrudelului cu căpșuni, pastrând o distanță de 2-3 cm între ele.
- Ungem ștrudelul cu gălbenuș de ou și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute.
- După coacere, presărăm zahăr pudră pe suprafața ștrudelului și îl putem servi imediat!