INGREDIENTE:
- 1 cană de lapte
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ½ cană făină
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură esență de vanilie
- 50g unt
- 100g zahăr vanilat
PASI:
- Dizolvăm drodja proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un bol mic amestecăm drojdia și laptele timp de 2 minute.
- Folosim un bol separat pentru a combina făina, sarea și vanilia.Combinăm cele două amestecuri și adăugăm untul treptat.
- Odată adăugat tot untul, amestecăm alte 5 minute pentru a obține un aluat omogen.
- Lăsăm aluatul pentru biscuiți vanilați să crească aproximativ 2 ore.
- După odihnă, frământăm aluatul și îl întindem pe o suprafață plată.
- Folosim un pahar și decupăm formele rotunde de bisuiți. Opțional putem folosi și alte forme.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și așezăm bisuiții vanilați într-o tavă derptunghiulară folosind hârtie de copt.
- Lăsăm biscuiții la cuptor între 15-20 de minute.
- După coacere, așteptăm 5 minute pentru răcire și ornăm biscuiții cu zahăr vanilat.