INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 2 căni de făină
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană de zahăr
- ½ lingură sare
- 1 lingură de coajă rasă de lămâie
- ½ cană de lapte călduț
- ¼ cană de apă călduță
- ¼ cană de unt topit la temperature cemerei
- 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
- 1 ou
- 1 linguiță esență de vanilie
Pentru umplutură:
- 200g cremă de brânză
- ¼ cană zahăr
- 1 ou
- 1 lingură de coajă proaspătă de lămâie
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- În vasul unui mixer combinăm 1½ cană de făină, zahărul, sarea, coaja de lămâie și drojdia și amestecăm până se omogenizează.
- Urmează să adăugăm treptat laptele, apa, untul, sucul de lămâie, oul, esența de vanilie și făina rămasă.
- După ce toate ingredientele au fost adăugate și amestecul a devenit omogen, turnăm amestecul într-o tigaie unsă cu ulei.
- Combinăm crema de brânză și zahărul pentru umplere. Adăugăm treptat oul, coaja de lâmâie rasă și sucul de lâmâie și batem până amestecul devine cremos.
- Turnăm crema peste blatul de prăjitură cu brânză și lămâie și o întindem uniform cu ajutorul unui cuțit.
- Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem timp de 20 de minute.
- După coacere, scoatem prăjitura cu brânză și lămâie din cuptor și o lăsăm să se răcească complet înainte de servire.