INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- un ou
- 25g drojdie proaspătă Secretul Buncii
- 500g de faina
- 250g de zahăr
- 100ml de ulei
- 250ml de lapte
- două linguri cu vârf de cacao
Pentru topping:
- 100g fistic mărunțit
- 50g ciocolată amăruie
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un bol mare amestecăm făina, drojdia și zaharul și adăugăm încet uleiul până obținem un amestec omogen.
- Urmează să adăugăm laptele treptat până se incorporează complet în aluat.
- Acoperim rezultatul cu o folie transparentă și lăsăm la odihnă timp de 30 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C, așezăm aluatul de negresă cu ciocolată într-o tavă dreptunghiulară și lăsăm la copt timp de 30 de minute.
- Pentru topping punem bucățile de ciocolată amăruie într-un recipient deasupra unui vas cu apă lăsat la fiert câteva minute, până când ciocolata se topește complet.
- După răcire folosim o pungă găurită în vârf în care turnăm ciocolata și o lăsăm să curgă uniform pe suprafața negreselor cu ciocolată la temperatura camerei după care presărăm fisticul măcinat pe întreaga lor suprafață.
- Opțional putem servi acest desert cu înghețata de vanilie!