INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni de făină
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 cană de lapte călduț
- ¼ cană de ulei
- 1 ou + 1 gălbenuș de ou
Pentru umplutură:
- 1 cană de gem/dulceață de căpșune
- ½ linguriță de scorțișoară
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas mare adăugăm toate ingredientele pentru aluat cu excepția gălbenușului de ou și amestecăm până se omogenizează.
- Frâmântăm aluatul pentru chec pufos pe o suprafață plată până ce acesta devine elastic.
- Acoperim și lăsăm aluatul la odihnă aproximativ o oră, până ce își dublează dimensiunea.
- După ce aluatul a crescut îl întindem din nou pe suprafața plată și îi dăm forma unui dreptunghi pe care îl împărțim în 3 bucăți egale.
- Întindem uniform gemul sau dulceața pe cele 3 fâșii de aluat și presărăm treptat scorțișoara.
- Punem fâșiile una peste alta apoi le răsucim și lăsăm aluatul răsucit la odihnă pentru 30 de minute.
- Așezăm aluatul în tavă, preîncălzim cuptorul la 170°C și ungem suprafața checului pufos cu gălbenușul de ou înainte de a-l coace.
- Coacem pentru aproximativ 25-30 de minute și așteptăm să se răcească înainte de servire.