INGREDIENTE:
- O cană jumătate apă călduță
- 1 lingură zahăr
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 căni jumătate făină
- 2 lingurițe sare
- ¼ cană ulei măsline (50 ml)
- Ceapă uscată și tocată
- Cimbru
- Salvie uscată
- 10 căni de apă (pentru baia covrigilor)
- 2 lingurițe ulei de măsline
- Adițional ce condimente mai doriți
PAȘI:
- Primul pas al rețetei de covrigi este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de zahăr și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minut.
- Amestecăm drojdia, făina, sarea și uleiul de măsline la viteză mică, până se combină. Creștem viteaza și mixăm 4-5 minute sau până când aluatul este neted și se îndepărtează cu ușurință de marginile laterale ale bolului.
- Adăugăm ceapa, usturoiul, cimbrul uscat și salvia. Mixăm bine un minut sau până se incorporează. Scoatem aluatul din bol și-l ungem cu ulei de măsline, apoi îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut pentru o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Odată ce aluatul a crescut, îl împărțim în 8 bucăți egale, pe care le rulăm în palme, apoi le răsucim în forma unui covrig.
- Așezăm covrigii pe o foaie de copt unsă, îi acoperim cu un prosop și îi lăsăm la crescut 15-20 de minute, până devin pufoase. Între timp punem cele 10 căni de apă la fiert.
- După ce covrigeii au crescut, preîncălzim cuptorul la 200 grade. Punem covrigeii câte 3 în apa clocotită timp de 30 de secunde, apoi îi scoatem. Repetăm pentru toți covrigii și apoi îi ungem cu ulei de măsline și presărăm ceapă și condimentele preferate pe deasupra.
- Ultimul pas al rețetei de covrigi este să punem la copt pentru 20-25 de minute sau până aceștia devin aurii. Îi scoatem, îi lăsăm să se răcească și îi servim cu plăcere.
- Poftă bună!