INGREDIENTE:
- 360 g cireșe
- 25 g cireșe uscate tăiate mărunt
- 1 linguriță jumătate făină tapioca
- ¼ linguriță scorțișoară
- 1/8 linguriță nucșoară măcinată
- 520 g făină
- 65 zahăr granulat
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 5 g sare
- 250 ml lapte
- 75 g unt
- 60 g smântână
- 2 ouă
- 15 g alune tocate mărunt
- Esență vanilie
- Alune de decorat
PAȘI:
- Primul pas al rețetei de rulouri este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas mic amestecăm cireșele, făina tapioca, scorțișoara și nucșoara. Gătim la foc mediu amestecând constant, 5 minute. Adăugăm extractul de migdale. Transferăm amestecul într-un bol mic și lăsăm să se răcească complet.
- În vasul unui mixer amestecăm 125 g de făină, zahărul, drojdia și sarea la viteză medie-mică. Într-un vas încălzim laptele și untul la foc mediu până se topește.
- Următorul pas al rețetei de rulouri este să adăugăm amestecul de lapte peste cel de făină și mixăm la viteză medie 2 minute. Adăugăm smântâna, un ou, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Mixăm în continuare la viteză mică, integrând treptat restul de făină.
- Mixăm aluatul la viteză medie, până aluatul devine moale, elastiv,c timp de 6-8 minute. Apoi, îl ungem cu ulei, îl punem într-un bol, îl acoperim și îl lăsăm într-un loc cald la crescut, 45 de minute – o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Preîncălzim cuptorul la 200 grade. În acest timp, întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț. Întindem amestecul de cireșe pe aluat și presărăm uniform migdalele tocate. Într-un bol mic, batem 1 ou bine.
- Îndoim aluatul și îl tăiem în 16 benzi lungi. Le răsucim pe fiecare de 3-4 ori. Rulourile le ungem cu ou bătut și le așezăm pe o tavă. Le acoperim și le lăsăsm la crescut 30 de minute – o oră. Periem din nou rulourile cu ou bătut și le presărăm cu migdale.
- Le punem la copt, 12-15 minute sau până se rumenesc și devin aurii. Le servim calde.
- Urmează rețeta de rulouri pas cu pas si nu vei da greș! Poftă bună!