Rețetă mini hotdogs

INGREDIENTE:

 

  • 50g miere
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50g unt
  • 100ml apă
  • 300g faină
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă mari
  • 8 cârnați(sau crenvuști)

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-o cratiță la foc mic amestecăm mierea, apa și untul până când untul se topește complet, după care lăsăm amestecul să se răcească.
  • Într-un vas separat amestecăm făina, sarea și drojdia folosind o lingură de lemn.
  • Adăugăm mierea și amestecăm totul până devine omogen, după care integram și ouăle unul câte unul.
  • Continuăm să frământăm tot aluatul până când devine neted și elastic, aproximativ 5 minute.
  • Așezăm aluatul pentru mini hotdogs într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu folie de plastic pentru a-l lăsa la odihnă aproximativ o oră.
  • După ce aluatul se dublează, îl frământăm de câteva ori cu mâna și urmează să îl împărțim pentru a înfășura cârnații.
  • Divizăm cârnații în bucăți egale de aproximativ 4 cm și înfășurăm fiecare bucată în aluat de jur împrejur pe întreaga lungime.
  • Când terminăm de înfășurat cârnații îi acoperim cu folie de plastic și lăsăm din nou aluatul lor să crească pentru aproximativ 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm mini hotdogs la copt aproximativ 15 minute.
  • După coacere putem servi aceasta gustare de cârnați clasici înfășurați într-o pătură de pâine delicioasă alături de ketchup, muștar sau orice alt sos. Poftă bună!
mini hotdogs

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne