INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 500g morcovi
- un pachet de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250g ananas
- 4 ouă întregi
- 250 ml ulei vegetal
- scorțișoară măcinată
- 100g zahăr brun
- un praf de sare
- 300g făină
Pentru sirop:
- 150ml compot de ananas
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Spălăm, cojim și răzuim morcovii.
- Combinăm ingredientele uscate: făina, zahărul, scorțișoara, sarea într-un bol și le amestecăm până se omogenizează.
- Adăugăm uleiul, drojdia, morcovii și ananasul tăiat cubulețe mărunte, după care le amestecăm bine.
- Adăugăm cele 4 ouă pe rând după care lăsăm aluatul la odihnă aproximativ 30 de minute.
- Așezăm rezultatul într-o tavă rotundă și folosim hârtie de copt.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem pentru aproximativ 30 de minute.
După coacere, răsturnăm tortul cu morcovi pe un suport și folosim o lingură pentru a însiropa tortul cu compot de ananas. - Optional putem adăuga frișcă pentru decor. Poftă bună!