Rețetă gustări cu parmezan și usturoi

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 320 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 13 g zahăr
  • 30 ml ulei
  • 420 g făină

Pentru topping:

  • 70 g unt topit
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță condimente
  • Sare
  • Parmezan
  • Pătrunjel tocat

PAȘI:

  • Pentru a face aluatul pentru gustări cu parmezan și usturoi, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm drojdia, apa și zahărul într-un bol mare. Adăugăm uleiul de măsline și jumătate din făină, amestecând constant. Batem la viteză mică timp de 2 minute. Punem aluatul pe masă, îl frământăm cu mâinișe 3-4 minute, până devine moale și elastic.
  • Ungem aluatul cu ulei, îl punem într-un vas, îl acopeim cu folie de aluminiu și îl lăsăm la crescut 1-2 ore, la loc cald.
  • Aluatul crescut îl modelăm într-un dreptunghi și cu ajutorul unui cuțit, tăiem 16 felii. Rulăm fiecare felie și o înnodăm. Punem bucățile pe o tavă și le lăsăm să se odihnească 30-45 de minute.
  • Între timp preîncălzim cuptorul și preparăm toppingul. Amestecăm untul, usturoiul, condimentele și sarea. Periem fiecare bucată cu sos, apoi le așezăm pe o tavă cu folie de copt.
  • Coacem pentru 20 de minute sau până se rumenesc și devin aurii. Le scoatem, le periem din nou cu usturoi și unt și presărăm peste gustări parmezan, usturoi și pătrunjel pe deasupra.
  • Poftă bună!
gustari cu parmezan si usturoi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne