INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 4 ½ – 5 căni făinî
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ½ linguri zahăr
- 2 lingurițe sare
- 1 ½ cani apă încălzită
- 6 linguri unt topit și răcit
Pentru umplutură:
- 230 g cremă de brânză fină
- ½ cană sos pesto de busuioc
Pentru baia de apă:
- 10 căni de apă
- 1/3 ceasă bicarbonat
Pentru topping:
- 1 ou
- Sare de mare
- Parmezan ras
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute
- În vasul unui mixer amestecăm 3 căni de făina, drojdia, sarea și zahărul. Adăugăm apa și untul și începem să mixăm adăugând trepatat mai multă făină (½ cană). Dacă amestecul este încă moale mai adăugăm încă o jumătate de cană de făină suplimentară.
- Mixăm bine până începe să se formeze aluatul. Apoi amestecăm la viteză medie 5-7 minute până devine neted și se îndepărtează de pe marginile vasului.
- Următorul pas al rețetei de covrigi este să modelăm aluatul într-o bilă, îl ungem cu ulei și îl lăsăm la crescut, la loc cald, pentru o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Între timp pregătim umplutura. Amestecăm crema de brânză, sosul pesto și parmezanul până se combină bine.
- Preîncălzim cuptorul. Încălzim apa și bicarbonatul de sodiu la foc mediu. Batem oul într-un bol mic. Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină și îl împărțim în 8 bucăți egale. Întindem fiecare bucată, o ungem cu câte două linguri de umplutură și o rotim și modelăm după bunul plac, însă strânsă bine la capete pentru a nu se scurge umplutura.
- Punem covrigii unul câte unul în apa clocotită. Îi lăsăm să fiarbă câte 25 de secunde pe o parte, 25 pe cealată. Așesăm o foaie de copt, punem covrigii pe ea, îi ungem cu ou bătut și îi punem la copt pentru 12-15 minute, până de rumenesc.
- Poftă bună!
- Rețeta de covrigi este una simpla, nu poți da greș!