INGREDIENTE:
- 1 cană lapte cald
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- Sare
- 3 lingurițe de unt topit
- 1 ou
- 3 căni făină
- ¼ cană de afine
- ½ cană mere
- Unt pentru periaj
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Amestecăm drojdia cu sare, unt și ou. Adăugăm o cană de făină și amestecăm ușor. Presărăm afinele și merele tăiate mărunt. Amestecăm încă o cană de făină până se formează aluatul.
- Începem să-l frământăm bine, adăugând treptat restul de jumătate de cană făină rămasă. Amestecăm bine 5-10 minute, până formăm o bilă netedă și rotundă.
- Într-un bol bine uns, lăsăm aluatul la crescut timp de o oră.
- Împărțim aluatul în 12 bile egale. Le așezăm într-o tigaie și le lăsăm din nou la crescut, la loc cald timp de o oră.
- Între timp preîncălzim cuptorul. Punem chiflele crescute la copt timp de 12-15 minute, până se rumenesc și devin maro-aurii.
- Scoate chiflele cu mere din cuptor, le ungem cu unt și le servim calde1
- Poftă bună!