Rețetă chifle cu afine și mere

INGREDIENTE:

  • 1 cană lapte cald
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • Sare
  • 3 lingurițe de unt topit
  • 1 ou
  • 3 căni făină
  • ¼ cană de afine
  • ½ cană mere
  • Unt pentru periaj

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Amestecăm drojdia cu sare, unt și ou. Adăugăm o cană de făină și amestecăm ușor. Presărăm afinele și merele tăiate mărunt. Amestecăm încă o cană de făină până se formează aluatul.
  • Începem să-l frământăm bine, adăugând treptat restul de jumătate de cană făină rămasă. Amestecăm bine 5-10 minute, până formăm o bilă netedă și rotundă.
  • Într-un bol bine uns, lăsăm aluatul la crescut timp de o oră.
  • Împărțim aluatul în 12 bile egale. Le așezăm într-o tigaie și le lăsăm din nou la crescut, la loc cald timp de o oră.
  • Între timp preîncălzim cuptorul. Punem chiflele crescute la copt timp de 12-15 minute, până se rumenesc și devin maro-aurii.
  • Scoate chiflele cu mere din cuptor, le ungem cu unt și le servim calde1
  • Poftă bună!
chifle cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne