INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- ½ cană lapte
- ¼ cană apă
- ¼ cană ulei vegetal
- 1 ou
- 1 lingură sare
- ¼ cană zahăr
- 3 căni făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
Pentru glazură:
- 1 cană de zahăr
- 2 linguri apă clocotită
- ¼ lingură făină
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze.
- Amestecăm făina, sarea și zahărul într-un bol de dimensiuni medii. În alt bol amestecăm laptele, apa și uleiul, pe foc. Adăugăm drojdia.
- Turnăm amestecul lichid peste cel uscat și mixăm bine la viteză mică. Apoi creștem la viteză medie 2-3 minute. Adăugăm oul și suficientă făină din cea rămasă pentru a forma un aluat ferm.
- Frământăm pe masă 5-7 minute până aluatul devine neted și elastic. Apoi, îl punem într-un bol, îl ungem cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut.
- Aluatul pentru gogoși glazurate crescut îl împărțim în 2. Fiecare bucată o întindem cu ajutorul unui făcăleț și cu un pahar tăiem gogoșile. Le așesăm pe o tavă și le lăsăm și pe acestea la crescut.
- Punem gogoșile la prăjit într-o baie de ulei, câteva deodată, până de rumenesc. Apoi le punem pe prosoape de hârtie pentru a absorbii surplusul de ulei.
- Preparăm glazura. Într-un bol mic amestecăm toate ingredientele până se combină, apoi înmuiem pe rând gogoșile, le presărăm cu zahăr pudră și le servim cu plăcere!
- Gogoșile glazurate sunt gata, poftă bună!