INGREDIENTE:
Aluat:
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană de zahăr
- 1 lingură de sare
- 2 ouă
- 50g unt
- ½ cană lapte
- 5 căni de făină
- 2L ulei vegetal, pentru prăjire
Umplere:
- 1 cană zahăr
- 50g unt
- ¾ cană suc de lămâie proaspăt stors
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 2 ouă mari, bătute
- ½ cană frișcă
- un praf de sare
PAȘI:
Pentru a face această rețetă de gogoși, trebuie să ai în vedere următoarele:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În vasul unui mixer combinăm: sarea, ouăle și untul, până când obținem un amestec ușor și pufos. Urmează să adăugăm laptele și o cană de făină.
- Următorul pas al rețetei de gogoși este să adăugăm amestecul de drojdie în vas și amestecăm până ce aluatul se omogenizează.
- Continuăm să adăugăm făina rămasă treptat, până ce aluatul devine lipicios. Setăm mixerul la o viteză medie și amestecăm aluatul până când este ușor elastic.
- Punem aluatul într-un bol mare și îl acoperim cu folie de plastic. Lăsăm la odihnă pentru a se dubla în volum.
- După ce aluatul s-a dublat, îl divizăm în biluțe egale de mărime medie, după bunul plac.
- Permitem gogoșilor să crească încă o dată, până când își dublează mărimea și capătă un aspect pufos și aerat.
- În timp ce gogoșile se dezvoltă, pregătim uleiul pentru prăjit. Putem folosi un vas încăpător sau o tigaie adâncă.
- Prăjim fiecare gogoașă până când este aurie pe ambele părți.
- Lăsăm gogoșile prăjite câteva minute la scurs pe niște prosoape de bucătărie sau hârtie pentru a scăpa de orice urmă de grăsime suplimentară, după care le lăsăm să se racească.
- Pentru a pregăti umplutura, folosim doua vase: unul cu apă fiartă și altul termorezistent așezat deasupra. În cel de-al doilea amestecăm ingredientele pentru umplutură.
- Următorul pas al rețetei de gogoși este să combinăm sucul de lămâie, coaja, zahărul și ouăle. După ce ingredientele se omogenizează, adăugăm untul și lăsăm amestecul la frigider cel puțin o oră, pănă când se răcește complet.
- Între timp, într-un alt bol batem frișca și integrăm praful de sare. Adăugăm frișca rezultată peste amestecul lăsat la rece, le omogenizăm și obținem astfel o umplutură aromată, ideală pentru gogoși!
- Pentru a introduce umplutura, găurim gogoșile în formă de X pe partea laterală folosind un cuțit micuț. Așezăm umplutura într-o pungă cu vârf ascuțit și umplem gogșile una câte una.
- După ce am așezat crema de lămâie în interiorul fiecărei gogoși, le pudrăm cu zahăr și suntem gata să ne bucurăm de ele!
- Urmează rețeta de gogoși pas cu pas și nu ai cum să dai greș!