INGREDIENTE:
- 1, ½ căni de făină
- 1 pachet drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de scorțișoară
- 2 linguri de nucșoară
- 1 lingură de sare
- ¼ bicarbonat de sodiu
- 1 cană de lapte călduț
- 6 linguri de sirop de arțar (sau miere)
- ¾ cană afine congelate
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În vasul unui mixer combinăm: făina, scorțișoara, nucșoara, sarea, bicarbonatul de sodiu și drojdia.
- Folosim mixerul la o viteză mica și adăugăm treptat laptele încălzit și siropul de arțar. Mărim viteza până la mediu și amestecăm până când aluatul se formează și se îndepărtează de părțile laterale ale vasului.
- Când aluatul pentru chec englezesc va fi moale și lipicios, adăugăm afinele.
- Pregătim o tavă dreptunghiulară pe care o ungem cu ulei și întidem ușor aluatul. Acoperim cu un prosop curat și lăsăm la odihnă 1-2 ore, până când dimensiunea aluatului se dublează.
- Preîncălzim cuptorul la 200°C și coacem checul aproximativ 25 de minute sau până când observăm că învelișul a căpătat o culaore maronie/aurie.
- Ne putem bucura de acest chec atât ca desert, cât și ca mic-dejun. Poftă bună!