Ingrediente:
Aluat:
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană lapte călduț
- 2 căni făină
- 1 lingură sare
- 50g unt tăiat cubulețe
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- 200g mascarpone amestecat cu 2 linguri extract vanilie
Umplutură:
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr pudră
- 2 mere decojite, coapte si tăiate
- 1 lingură extract de vanilie
- ½ cană suc de mere
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Pentru a face umplutura, fierbem ușor toate ingredientele împreună până ce obținem un amestec moale, apoi îl lăsăm câteva minute să se răcească.
- Cernem făina alături de sare, după care adăugăm untul și amestecăm până ce rezultatul seamănă cu pesmetul.
- Amestecăm oul, zahărul și laptele rămas și le adăugăm în făină împreună cu amestecul de drojdie preparat inițial. Frământăm ușor pentru a obține un aluat moale pentru biluțe cu mere și mascarpone.
- Punem rezultatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu un înveliș din plastic. Lăsăm la odihnă până se dublează dimensiunea.
- Formăm biluțe din aluatul obținut și așezăm umplutura în interiorul acestora.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Biluțele cu mere și mascarpone se coc până devin aurii, așadar va trebui să le întoarcem pentru a asigura o culoare uniformă. Imediat ce le-am scos din cuptor, le vom tăvăli in zahăr și suntem gata sa le servim cu mascarpone de vanilie!