INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană apă călduță
- 1 lingură zahăr
- 2 căni făină de pâine
- 2 linguri de ulei măsline extravirgin
- 1 lingură sare
- 1 cană sos marinara
- 3 căni brânză mozzarella
Topping:
- Ceapă tocată
- Parmezan / cașcaval
- Ciuperci
- Porumb
- Măsline
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm apa, zahărul, drojdia și o cană de făină bine. Adăugăm uleiul de măsline sarea și restul de făină. Amestecăm bine până se formează aluatul pentru pizza cu ciuperci și cașcaval.
- Frământăm aluatul cu mâna și cu puțină făină extra timp de 2 minute, până devine neted. Acoperim vasul cu folie de plastic și îl lăsăm să stea la loc cald, până își dublează dimensiunea, aproximativ o oră.
- Preîncălzim cuptorul la 215°C. Punem aluatul pe o tavă unsă cu ulei, îl întindem bine pe toată suprafața, întindem sosul uniform pe deasupra aluatului. Presărăm brânza și topingul pe deasupra.
- Coacem timp de 20 de minute, până crusta și brânza se rumenesc. Scoatem, tăiem felii și servim caldă.
- Poftă bună!