Rețetă pizza cu ciuperci și parmezan

INGREDIENTE:

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană apă călduță
  • 1 lingură zahăr
  • 2 căni făină de pâine
  • 2 linguri de ulei măsline extravirgin
  • 1 lingură sare
  • 1 cană sos marinara
  • 3 căni brânză mozzarella

Topping:

  • Ceapă tocată
  • Parmezan / cașcaval
  • Ciuperci
  • Porumb
  • Măsline

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm apa, zahărul, drojdia și o cană de făină bine. Adăugăm uleiul de măsline sarea și restul de făină. Amestecăm bine până se formează aluatul pentru pizza cu ciuperci și cașcaval.
  • Frământăm aluatul cu mâna și cu puțină făină extra timp de 2 minute, până devine neted. Acoperim vasul cu folie de plastic și îl lăsăm să stea la loc cald, până își dublează dimensiunea, aproximativ o oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 215°C. Punem aluatul pe o tavă unsă cu ulei, îl întindem bine pe toată suprafața, întindem sosul uniform pe deasupra aluatului. Presărăm brânza și topingul pe deasupra.
  • Coacem timp de 20 de minute, până crusta și brânza se rumenesc. Scoatem, tăiem felii și servim caldă.
  • Poftă bună!
gustari cu parmezan si usturoi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne