Rețetă rulouri cu ciocolată albă

INGREDIENTE:

  • 550g făină
  • 65 zahăr granulat
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 lingurițe sare
  • 300 ml lapte integral
  • 230 g unt
  • 1 ou mare
  • ¼ linguriță extract de mentă
  • 85 g bomboane de mentă zdrobite
  • 55 g ciocolată albă
  • 45 g migdale tăiate mărunt

Pentru topping:

  • 115 g unt
  • 115 g cremă de brânză
  • 240 g zahăr de cofetarie

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, apoi o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer, amestecăm 180 g făină, zahărul, drojdia și sarea la viteză mică până se combină. În alt vas, încălzim laptele și 115 g unt la foc mediu, 50-55 ° C.
  • Adăugăm amestecul de lapte peste cel de făină, batem la viteză medie, timp de 2 minute. Adăugăm oul, batem la viteză medie-mare, timp de 2 minute. Adăugăm trepat 350 g făină, amestecând constant.
  • Mixăm la viteză medie până când se formează un aluat moale, 5-8 minute. Punem aluatul de rulouri cu ciocolată într-un bol ușor uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut, la loc cald pentru 40 de minute – o oră, până își dublează dimensiunea.
  • Între timp, într-un bol mic amestecăm extractul de menta și 115 g unt.
  • Aluatul crescut, îl batem ușor în jos, îl acoperim și îl lăsăm să stea 5 minute. Pe o suprafață ușor presărată cu făină, întindem aluatul și îl ungem uniform cu amestecul de unt și mentă. Presărăm pe deasupra ciocolată albă, bomboane de mentă și migdale.
  • Rulăm cu grijă aluatul pentru rulouri cu ciocolată și sigilăm marginile. Tăiem 12 felii egale. Acoperim și le lăsăm la crescut, până își dublează dimensiunea, 30-45 de minute.
  • Între timp preîncălzim cuptorul la 180° C. Acoperim rulourile cu folie, pentru a prevenii excesul de rumenire și le punem la copt pentru 20-25 de minute, sau până când devin aurii.
  • Între timp pregătim topping-ul. Într-un vas amestecăm crema de brânză, untul și sarea la viteză medie, 1-2 minute. Cu mixerul setat la viteză mică, adăugăm zahărul. Treptat creștem viteza până la mediu și mixăm până devine neted și pufos, 3-4 minute.
  • După ce se răcescu rulourile, turnăm topping-ul pe deasupra.
  • Poftă bună la rulouri cu ciocolată albă!
rulouri cu ciocolata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne