INGREDIENTE:
- 4 căni făină
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ cană apă
- ¾ cană piure de dovleac
- ¼ cană sirop de arțar
- 3 lingurițe ulei vegetal
- 1 lingură ghimbir măcinat
- ¼ lingură scorțișoară
- 1 ou mare, bătut
- ½ cană stafide
- ½ cană nuci pecan
- 1 ou mare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Într-un bol mare combinăm 1 cană făină și amestecul de drojdie. Turnăm apă călduță peste acestea și amestecăm. Într-un bol mic, mixăm dovleacul, siroopul de arțar, uleiul, sarea, ghimbirul, scorțișoara și oul. Integrăm în amestecul de făină.
- Adăugăm treptat încă două căni de făină, amestecând constant. Apoi, adăugăm și restul de făină, amestecând treptat cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru a obține un aluat moale pentru twist cu dovleac si stafide.
- Pe o suprafață ușor presărată cu făină, frământăm pentru 7-10 minute aluatul sau până devine neted și elastic.
- Punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl punem la crescut pentru aproximativ o oră.
- Aluatul crescut îl frământăm integrând stafidele și nucile uniform. Apoi, împărțim aluatul în 16 bucăți egale și le rotim pe fiecare într-o frânghie. Îndoim fiecare frânghie în jumătate, apoi le răsucim încă o dată și prindem capetele bine, pentru a le sigila.
- Așezăm twist-urile cu dovleac si stafide pe foi de gătit unse la 4 cm una de cealaltă, acoperim și lăsăm la crescut pentru 45 de minute. Între timp preîncălzim cuptorul la 220°C.
- Le ungem cu oul bătut și le punem la copt în cuptor pentru 15 minute sau până devin aurii.
- Poftă bună!