INGREDIENTE:
Pentru aluatul de pain au chocolat:
- 500 g făină
- 300 ml lapte, la temperatura camerei
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe unt
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură sare
Pentru laminare:
- 225 g unt, semi-rece
Pentru umplere:
- 120 g ciocolată dulce
Pentru ungere:
- 1 ou
- 1 lingură apă
PAȘI:
Ziua 1
- Într-un vas mare, amestecăm toate ingredientele pentru aluat și batem până se leagă aluatul de pain au chocolat, în jur de 5 minute. Apoi, îl frământăm cu mâna, 5 minute.
- Îl aplatizăm într-un disc, îl acoperin cu o folie de plastic și îl punem la frigider, cel puțin 6 ore sau peste noapte.
- Pentru a pregăti untul, îl tăiem și îl punem pe un pergament. Punem o altă hârtie mare de pergament peste și o rotim în pătrat frumos și plat de unt. Punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau peste noapte. Nu lăsăm să înghețe.
Ziua 2
- Pentru a realiza straturile, rotim aluatul într-un pătrat, pe o suprafață presărată cu făină. Punem untul in mijlocul aluatului, astfel încât, colțurile de unt să fie îndreptate spre mijlocul laturilor aluatului.
- Îndoim marginile ca un plic și prindem bine. Rulăm aluatul într-un dreptunghi. Îndoim în treimi și acoperim cu o folie de plastic. Punem la frigider pentru 30 de minute.
- Repetăm de încă două ori, cu repaus de 30 de minute în frigider, încă 10-15 minute. După a 3a rulare, împletim aluatul de pain au chocolat în treimi, îl acoperim cu folie de plastic și îl punem la frigider peste noapte, sau cel puțin 8 ore.
Ziua 3
- Tăiem aluatul în 2 părți egale și le rulăm pe fiecare într-un dreptunghi. Cu un cuțit, tăiem fiecare aluat în 4 dreptunghiuri. Punem o bucată de ciocolată pe o margine și a doua bucată în mijlocul dreptunghiului.
- Începând cu marginea de ciocolată rulăm bine aluatul. Punem pe o foaie de copt, 4 pain au chocolat, cu spațiu suficient într ele.
- Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut o oră sau până se dublează dimensiunea. Între timp preîncălzim cuptorul la 220 ° C
- Chiar înainte de coacere, batem gălbenușul de ou cu o lingură de apă, într-un bol mic. Ungem croissantele cu amestec.
- Coacem 20-25 de minute, până se rumenesc. Servim cald.
- Poftă bună!